Leefstijlcoaching

Waarin maakt een leefstijlcoach het verschil? Een diëtist of gewichtsconsulent helpt met je voedingspatroon. Je gaat naar de fysiotherapeut als je last hebt van je spieren en in de sportschool begeleidt de coach je tijdens het sporten.

Maar wie helpt jou met veranderen en het doorbreken van gewoontes? Wie kijkt naar je slaap- en stressniveau? Dit zijn vraagstukken voor een leefstijlcoach.

Onze aanpak
Tijdens een Leefstijlanalyse bespreken we jouw doelen. Zo’n Leefstijlanalyse is een gesprek met de duur van een uur en vindt plaats bij je thuis of in overleg op een locatie bij jou in de buurt.
Ook vul je voor de eerste keer het levenswiel  in. Zo’n levenswiel bevat verschillende gebieden:
Geld, Loopbaan, Persoonlijke groei, Gezondheid, Familie en vrienden, Relatie, Fysieke omgeving, plezier en ontspanning.
Door dit wiel in te vullen ontdekken we welk gebied voor jou de meeste aandacht nodig heeft en waar je aan wil gaan werken.

(C) Laudius Cursus Life Coach

Met deze facetten als input maken we samen een plan van aanpak. Daarna beslis jij of je samen met mij dit plan tot een geslaagd resultaat wil volbrengen.

Na de Leefstijlanalyse zijn er verschillende sessies die jou gaan helpen naar jouw doel, dat wat je echt belangrijk vindt.
Elke sessie duurt 45 minuten en dit zijn de verschillende opties:

– Coach Sessie
Hierin bespreken we jouw aandachtsgebieden zoals voeding, bewegen, Time-Management (planning), slapen, ontspanning en stressreductie.

– Wandel Sessie
Wil je meer bewegen en ook gecoacht worden? Dan is een Wandel Sessie ideaal, want tijdens de wandeling bespreken we jouw actiepunten / aandachtspunten.

– Hardloop Sessie 
De aanpak om jouw conditie en mentale welzijn naar een hoger niveau te brengen.

– Supermarkt Safari
We gaan naar de supermarkt om te kijken hoe je gezonder en lekkerder boodschappen naar je eigen budget kunt doen.

– Koelkast Sessie
Ik kom meekijken in jouw koelkast en keukenkastjes en geef je tips om gezonder te eten.

Kosten en duur van het Leefstijlcoachtraject
Iedereen is anders en daarom heeft ook iedereen een ander coachingstraject nodig. Daarom vind ik het belangrijk om een programma op maat voor jou samen te stellen.

Een persoonlijk traject duurt gemiddeld 6 maanden en bevat  ongeveer 5 tot 15 sessies. Dit is afhankelijk van jouw doelen, die we bepalen tijdens de Leefstijlanalyse.

Een eerste Leefstijlanalyse is altijd vrijblijvend. In het daarop volgende traject zie ik jou bij voorkeur iedere twee weken, tijdens een coachingssessie van 45 minuten. De kosten hiervoor zijn €50,- (excl. BTW) per sessie.

Heb je interesse in een persoonlijk coachingstraject? Neem dan contact met ons op.

Met gezonde groet,

Milan Dijkstra

milan Dijkstra leefstijlcoach gezond afvallen energie healthy Limburg leefstijlcoaching

HealthyLIFE

HealthyLIFE is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen vanaf 18 jaar in Limburg, het bevat de onderdelen van de CooL interventie. Doel is het bevorderen van een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon. Het programma richt zich op zowel eten als op bewegen. Dit heeft meer effect dan een aanpak op een van deze twee onderwerpen. Daarom staan bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid centraal. De nieuwe leefstijl draagt bij aan de kwaliteit van leven, de zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.

Het programma is in het bijzonder bedoeld voor kwetsbare senioren van 50 jaar en ouder met overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op CVRM of DM2, of kwetsbare senioren van 50 jaar en ouder met obesitas (BMI > 30). Doorverwijzing van deelnemers gebeurt door huisartsen en praktijkondersteuners.

Wil je meer weten over HealthyLIFE? Bezoek dan de website

CooL (Coaching op Leefstijl) 

HealthyLIFE is gebaseerd op het CooL programma, een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) dat is opgenomen in het register van het Loket Gezond Leven van het RIVM.
Zoek je een coach / CooL licentiehouder bij jou in de buurt? Kijk dan op de website van het Expertisecentrum

Wij zijn aangesloten bij: